MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

Nowe szaty dla Notre Dame w Paryżu. Błysk światła od słynnego projektanta mody

Nowe szaty dla Notre Dame w Paryżu. Błysk światła od słynnego projektanta mody

Kiedy pojedziemy znowu całą obwodnicą Szczecinka w ciągu drogi S11? [zdjęcia]

Kiedy pojedziemy znowu całą obwodnicą Szczecinka w ciągu drogi S11? [zdjęcia]

Polecamy

Likwidacja świadectw z czerwonym paskiem? Polacy są przeciwni

Likwidacja świadectw z czerwonym paskiem? Polacy są przeciwni

Fit kotlety z cukinii z ziemniakami. Świetna alternatywa dla mięsa

Fit kotlety z cukinii z ziemniakami. Świetna alternatywa dla mięsa

Planujesz wakacje w górach? Te szlaki w Górach Świętokrzyskich cię zachwycą

Planujesz wakacje w górach? Te szlaki w Górach Świętokrzyskich cię zachwycą