MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy grill podnosi cholesterol?

Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest niewątpliwie pyszne, jednak nie jest to dobry wybór dla osób, które borykają się z wysokim poziomem cholesterolu. Taki typ grillowanego jedzenia powoduje, że wzrasta cholesterol LDL, czyli ten „zły cholesterol”, co z kolei przyczynia się do zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Należy zachować umiar w grillowaniu i wybierać raczej chudsze mięso i warzywa.

Zobacz również

Wda Świecie rozpoczęła okres przygotowawczy

Wda Świecie rozpoczęła okres przygotowawczy

Więcej pieniędzy dla strażaków. Skorzystają trzy jednostki z gminy Międzychód

Więcej pieniędzy dla strażaków. Skorzystają trzy jednostki z gminy Międzychód

Polecamy

Groźna bakteria w sałacie! Zmarła pierwsza osoba. Tą bakterią można się zarazić latem

O TYM SIĘ MÓWI
Groźna bakteria w sałacie! Zmarła pierwsza osoba. Tą bakterią można się zarazić latem

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Moje wielkie polskie wesele, czyli jak zorganizować ślub bez finansowej katastrofy?

Złóż wniosek o 300 plus. Kto może skorzystać? Gdzie składać wnioski i kiedy wypłaty?

Złóż wniosek o 300 plus. Kto może skorzystać? Gdzie składać wnioski i kiedy wypłaty?