MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze...
fot. pixabay.com

Tyle kosztuje biała kiełbasa. Liczymy i podpowiadamy, jak zrobić białą kiełbasę w domu. Będzie taniej?

Wyrabianie mięsa na białą kiełbasę

Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze sobą, dodać przyprawy oraz wodę. W kolejnym kroku wyrabiamy mięso ręcznie, by składniki dobrze się połączyły. Mocno ugniataj całość przez ok. 10 minut.

Pamiętaj, by mięso było dobrze doprawione, inaczej po ugotowaniu kiełbasa będzie mdła.

Odstaw mięso na 2-3 godziny do lodówki, w tym czasie przejdzie smakiem przypraw.

Zobacz również

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Polecamy

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Urlop w Turcji bez biura podróży? Sprawdź, jak najlepiej go zaplanować

Urlop w Turcji bez biura podróży? Sprawdź, jak najlepiej go zaplanować

Czarne chmury nad Wielkopolską

Czarne chmury nad Wielkopolską